maandag 23 april 2012

Spotprenten kabinet

Er zijn vele protesten tegen het kabinet. In Nederland is het het meest voorkomende protest. Door de economische crisis zijn de protesten nog meer toegenomen. Veel ministers stapten op. Minister president Balkenende is zelfs opgestapt en zijn kabinet is daardoor ook gevallen. De kiezers hadden geen vertrouwen meer in het CDA en uiteindelijk was er een nieuw kabinet: kabinet Rutte. Dit kabinet moest de verwachtingen van de kiezers waarmaken. Dat is niet gebeurt en op 20 April 2012 is kabinet Rutte gevallen. Het is veel in het nieuws gekomen en door wie het nou komt is de vraag. Sommigen zeggen dat het door Wilders komt, hij beweert zelf iets totaal anders. De burgers hebben nu helemaal geen vertrouwen meer in het kabinet en weten niet hoe dit in de toekomst zal gaan lopen.

De afgelopen jaren zijn er veel protesten ontstaan, met name door de economische crisis. Mensen wilden de boodschap van hun frustraties uitten door er spotprenten van te maken. Voor de medemensen zijn veel van deze grappig, maar er zit vaak een duidelijke boodschap achter en is de prent voor de maker alles behalve grappig bedoeld.

Wij hebben verschillende spotprenten gevonden over het kabinet.





Wilders is tegen de toenemende immigratie in Nederland. Bij deze spotprent zie je dat die belachelijk wordt gemaakt. 



De bezuinigingen gelden helaas ook voor het onderwijs. De leraar heeft grotere klassen en moet meerdere taken op zich nemen. Hierdoor krijg je snel een burn- out. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten