maandag 23 april 2012

Eindevaluatie Beeldend

Tijdbesteding 
Bij het maken van het blog hebben we meer tijd besteed, dan wij dachten. Aan het begin hadden we wat opstartproblemen. Het thema bedenken was erg lastig, omdat het steeds te breed was. Toch zijn wij blij dat we uiteindelijk op dit thema zijn gekomen. Het politieke protest staat de laatste tijd extra centraal door de val van het kabinet. Toen we uiteindelijk ons thema hadden, zijn we vooral de eerste paar weken bezig geweest met alle informatie tijdens de lessen opschrijven en wat ideeën op papier zetten. Aan het eind van elke week hebben wij ook besproken wat we al hadden. Ook hebben wij de andere vakken besproken. De laatste paar weken zijn wij druk bezig geweest met schilderijen zoeken. Het zoeken van de schilderijen bij ons thema was ook moeilijker dan gedacht, waardoor het meer tijd in beslag nam. De opdrachten hebben wij onder elkaar verdeeld. Ieder heeft dit thuis gedaan en op het blog gezet.

Geleerd theorie/ praktijk & visie
Wat ons het meest is bijgebleven is toch wel dat wij dachten dat je bij beeldende vorming vooral knutselde en voorbeelden voor de kinderen maakt. Uit de lessen is gebleken dat je naast het knutselen ook op andere manieren naar beelden kunt kijken. Je moet juist geen voorbeelden maken! We hebben veel tips gekregen die we in de lessen kunnen toepassen.

Verbetering module BV
De module van BV is erg vernieuwend, wat het daarom erg leuk maakt. De lessen via de computer is handig voor als je thuis zit en bent vergeten wat er nou precies in de les werd verteld. Wel is de voorbereiding voor elke les veel. Het kost toch wel wat tijd om alle filmpjes te bekijken, antwoord te bedenken en vervolgens het antwoord op te schrijven. Over het algemeen is het wel een goede, nieuwe manier van lesgeven.


Volgende module BV
Wij zouden het zeker zo laten! Misschien een iets mooiere opmaak, maar over het algemeen is het prima!


Tips & Tops BV docent 
De lessen op de site zien er goed uit! Zal veel werk hebben gekost, maar dan heb je ook wat! Wel hadden wij in het begin opstartproblemen. Het was ons niet goed duidelijk wat er nou van ons verwacht werd. Ons thema hebben we meerdere keren moeten veranderen, wat voor frustraties zorgden. Uiteindelijk is ons thema politieke protesten geworden. De docent heeft ons goed geholpen met het maken van het begin.

Tot slot
Na een aantal weken is ons blog dan eindelijk klaar! Wij zijn erg tevreden over het resultaat. Bij het maken van het blog kwamen we erachter dat we misschien een iets te moeilijk onderwerp hadden gekozen. Voor de vakken van drama en muziek was het geen probleem, maar we liepen een beetje vast op de les van beeldende vorming. Uiteindelijk zijn wij met leuke ideeën gekomen en het resultaat mag er zijn. Ook hebben wij er natuurlijk zelf nog wat van geleerd, dat is dan het voordeel van een moeilijk thema! Het namaken van een schilderij vonden wij ook erg leuk om te doen en het is ook erg leuk geworden. Wij hopen dat we alles goed uitgewerkt hebben en dat u met plezier dit blog leest! :)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten